„Od tradycji po nowoczesne technologie w cukiernictwie w Europie”
„Od tradycji po nowoczesne technologie w cukiernictwie w Europie” to tytuł nowego projektu, który niebawem będzie realizowany w Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych.
Wniosek złożony przez nauczycieli naszej szkoły w ramach projektu „Ponadnarodowa mobilność uczniów” finansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój i został zaakceptowany.
Projekt skierowany jest do młodzieży uczącej się w zawodzie technik technologii żywności.
Głównymi jego celami są:
- zwiększenie zainteresowania kierunkiem technik technologii żywności,
- podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych uczniów-cukierników poprzez obserwację i udział w praktycznych zajęciach
w międzynarodowej grupie we Francji, - podniesienie ich kompetencji językowych w celu przygotowania do przyszłej pracy zawodowej poza granicami kraju.
Nowe informacje na temat projektu będą pojawiały się na bieżąco.