Przetargi i oferty

Bielsko-Biała, dnia 16 października 2019 r.

 

ZSGiH-  K/26/6/2019

 

Ogłoszenie o zamówieniu

Miasto Bielsko-Biała Zespół Szkół Gastronomicznych i HandlowychStanisława Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała

 

ogłasza przetarg nieograniczony o wartości mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych (Pzp)

 

  • Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona będzie na stronie

internetowej www.gastronom.eduportal.bielsko.pl

  • SIWZ można również uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych,  Stanisława Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała – sekretariat

 

Przedmiot zamówienia:

Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.

CPV: 15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

 

  • Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych.
  • Termin wykonania zamówienia wymagany: od 12.11.2019 – 31.12.2019.
  • W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone        w art. 22 ust. 1 ustawy PZP, dotyczące:

 

  1. Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
  2. Posiadania wiedzy i doświadczenia.
  3. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
  4. Sytuacji ekonomicznej i finansowej.
  5. Akceptacji warunków zawartych w SIWZ wraz z załącznikami i przyjęcia ich bez zastrzeżeń.

 

Oceny spełnienia ww. warunków zamawiający dokona sprawdzając kompletność
i poprawność złożonych dokumentów i oświadczeń, według zasady spełnia / nie spełnia.

 

  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy
    w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu:

 

  1. Oryginał oferty przetargowej sporządzonej na formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ.
  2. Wypełniony formularz cenowy (załącznik nr 1e ).
  3. Pełnomocnictwo (w oryginale) do reprezentowania wykonawców ubiegających się wspólnie (konsorcja, spółki cywilne) o przedmiotowe zamówienie, określające zakres udzielonego pełnomocnictwa (pełnomocnik winien być powołany przez wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie).
  4. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( w trybie art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych - Dz.U. Nr 223 z 2007 r. poz.1655 z późn. zm ), zwanej dalej Pzp - wg wzoru - Załącznik nr 2 do niniejszego
  5. Wykaz dostaw wykonanych przez wykonawcę w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej 1 dostawy z podaniem jej rodzaju, wartości oraz dat i miejsca wykonania, (wg wzoru zał. nr 5 do SIWZ).
  6. Dokumenty potwierdzające, że dostawy wymienione w w/w wykazie (zgodnie z pkt 2) zostały wykonane należycie (referencje zamawiających).
  7. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do niniejszego SIWZ.
  8. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru ( wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert), a w stosunku do osób fizycznych nieposiadających wpisu do rejestru – oświadczenie według załącznika nr 6 do SWIZ, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 2 ustawy Pzp
  9. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, przedkłada oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – wg wzoru załącznika nr 3 do nin. SIWZ oraz dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości – wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;.
  10. Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części niniejszego zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu    w zakresie wymaganym dla wykonawcy , określonym w Części VII pkt III ppkt 1-3.
  11. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, w celu udowodnienia, iż Wykonawca będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia - w przypadku gdy wykonawca wskaże, że będzie polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów (art. 26 2b znowelizowanej ustawy pzp).
  12. Oświadczenie wykonawcy (na formularzu ofertowym Załącznik nr 1 do SIWZ ) :
  • Oświadczamy, że zapoznaliśmy się ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia i nie wnosimy do niej zastrzeżeń oraz zdobyliśmy konieczne informacje do przygotowania oferty.
  • Oświadczamy, że uważamy się związani niniejszą ofertą przez wskazany czas     w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
  • Oświadczamy, że Projekt Umowy (Załącznik nr 4) został przez nas zaakceptowany i zobowiązujemy się w przypadku wyboru naszej oferty do zawarcia umowy na wyżej wymienionych warunkach w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.
  • Nie pobiera się wadium.
  • Kryteria wyboru ofert i ich znaczenie: cena – 95%, termin płatności – 5 %
  • Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 25.10.2019 r. do godz. 9.00

             na dzienniku podawczym w sekretariacie Zespołu Szkół Gastronomicznych  

             i Handlowych przy  ul. Stanisława Wyspiańskiego 5 w Bielsku-Białej.

 

  • Termin związania ofertą – 30 dni.
  • Nie będzie wykorzystana aukcja elektroniczna.
  • Nie przewiduje się udzielenia zamówień uzupełniają
  • Ogłoszenie zamieszczono w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 16.10.2019

 

        Dyrektor

                                                                         Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych

w Bielsku-Białej

mgr Jolanta Wikło

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

Załącznik 4

Załącznik 5

Załącznik 6

Formularz ofertowy 1e

Specyfikacja


Bielsko-Biała, dnia 15.10.2019

 

Oznaczenie sprawy ZSGIH – K/26/5/2019

 

 

Zawiadomienie o unieważnieniu przetargu nieograniczonego na Sprzedaż i dostawę artykułów żywnościowych do Warsztatów Szkolnych

Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

 

WSZYSCY UCZESTNICY POSTĘPOWANIA

 

Na podstawie art. 93 ust. 3 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. DzU           z 2010 r., nr 113, poz. 759, z późn. zm., dalej: ustawa) zamawiający – Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej informuje o unieważnieniu postępowania zmierzającego do udzielenia w trybie przetargu nieograniczonego zamówienia na Sprzedaż       i dostawę artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej w części 1h – Dodatki cukiernicze.

Uzasadnienie:

Brak ofert.

 

podstawa prawna:

art. 93 ustawy z 29 stycznia 2004 r. – prawo zamówień publicznych (tekst jedn. DzU z 2010 r., nr 113, poz. 759, z późn. zm.)

Przeczytaj więcej o:  interes publiczny , unieważnienie przetargu , Zamówienia publiczne


Bielsko-Biała, dnia 04 pażdziernika 2019 r.

 

ZSGiH-  K/26/5/2019

 

Ogłoszenie o zamówieniu

Miasto Bielsko-Biała Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych

ul. Stanisława Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała

 

ogłasza przetarg nieograniczony o wartości mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych (Pzp)

 

  • Specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczona będzie na stronie

internetowej https://gastronom.eduportal.bielsko.pl/

  • SIWZ można również uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych,  Stanisława Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała – sekretariat

 

Przedmiot zamówienia:

Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.

CPV:

15810000-9 – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie

 

  • Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych.
  • Termin wykonania zamówienia wymagany: od 01.11.2019 – 31.12.2019.
  • W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone        w art. 22 ust. 1 ustawy PZP, dotyczące:

 

  1. Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
  2. Posiadania wiedzy i doświadczenia.
  3. Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
  4. Sytuacji ekonomicznej i finansowej.
  5. Akceptacji warunków zawartych w SIWZ wraz z załącznikami i przyjęcia ich bez zastrzeżeń.

 

Oceny spełnienia ww. warunków zamawiający dokona sprawdzając kompletność
i poprawność złożonych dokumentów i oświadczeń, według zasady spełnia / nie spełnia.

 

  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy
    w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu:

 

  1. Oryginał oferty przetargowej sporządzonej na formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ.
  2. Wypełniony formularz cenowy (załącznik nr 1e ).
  3. Pełnomocnictwo (w oryginale) do reprezentowania wykonawców ubiegających się wspólnie (konsorcja, spółki cywilne) o przedmiotowe zamówienie, określające zakres udzielonego pełnomocnictwa (pełnomocnik winien być powołany przez wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie).
  4. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( w trybie art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych - Dz.U. Nr 223 z 2007 r. poz.1655 z późn. zm ), zwanej dalej Pzp - wg wzoru - Załącznik nr 2 do niniejszego
  5. Wykaz dostaw wykonanych przez wykonawcę w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie co najmniej 1 dostawy z podaniem jej rodzaju, wartości oraz dat i miejsca wykonania, (wg wzoru zał. nr 5 do SIWZ).
  6. Dokumenty potwierdzające, że dostawy wymienione w w/w wykazie (zgodnie z pkt 2) zostały wykonane należycie (referencje zamawiających).
  7. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 3 do niniejszego SIWZ.
  8. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru ( wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert), a w stosunku do osób fizycznych nieposiadających wpisu do rejestru – oświadczenie według załącznika nr 6 do SWIZ, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 2 ustawy Pzp
  9. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, przedkłada oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia – wg wzoru załącznika nr 3 do nin. SIWZ oraz dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości – wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;.
  10. Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części niniejszego zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu    w zakresie wymaganym dla wykonawcy , określonym w Części VII pkt III ppkt 1-3.
  11. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, w celu udowodnienia, iż Wykonawca będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia - w przypadku gdy wykonawca wskaże, że będzie polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów (art. 26 2b znowelizowanej ustawy pzp).
  12. Oświadczenie wykonawcy (na formularzu ofertowym Załącznik nr 1 do SIWZ ) :
  • Oświadczamy, że zapoznaliśmy się ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia i nie wnosimy do niej zastrzeżeń oraz zdobyliśmy konieczne informacje do przygotowania oferty.
  • Oświadczamy, że uważamy się związani niniejszą ofertą przez wskazany czas w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
  • Oświadczamy, że Projekt Umowy (Załącznik nr 4) został przez nas zaakceptowany i zobowiązujemy się w przypadku wyboru naszej oferty do zawarcia umowy na wyżej wymienionych warunkach w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego.

 

 

  • Nie pobiera się wadium.
  • Kryteria wyboru ofert i ich znaczenie: cena – 95%, termin płatności – 5 %
  • Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 15.10.2019 r. do godz. 9.00

            
na dzienniku podawczym w sekretariacie Zespołu Szkół Gastronomicznych  

             i Handlowych przy  ul. Stanisława Wyspiańskiego 5 w Bielsku-Białej.

  • Termin związania ofertą – 30 dni.
  • Nie będzie wykorzystana aukcja elektroniczna.
  • Nie przewiduje się udzielenia zamówień uzupełniają
  • Ogłoszenie zamieszczono w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 04.10.2019

 

        Dyrektor

                                                                         Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych

w Bielsku-Białej

mgr Jolanta Wikło

Załącznik nr 1

Załącznik nr 2

Załącznik nr 3

Załącznik nr 4

Załącznik nr 5

Załącznik nr 6

Specyfikacja

Formularz cenowy