NARODOWY PROGRAM ROZWOJU CZYTELNICTWA w GASTRONOMIE
Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 2.0 jest programem uchwalonym na lata 2021-2025 przez Radę...
Ostatnie aktualności Wydarzenia szkolne
Jedenastego listopada odbyły się uroczystości upamiętniające 107 rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości.
Świętowanie rozpoczęło się od mszy...
„Nie ma większej rozkoszy niż ta, która płynie z pisania…”
Annie Ernaux
Można się było o tym przekonać na otwartym SPOTKANIU AUTORSKIM NA BIELSK...
W dniu 30 października 2025 roku odbył się szkolny konkurs kulinarny w którym rywalizowało 16 uczniów z klas technikum i szkoły branżowej .Celem konku...
Uczennice kl.2TŻ Róża W. i Liliana P. dostały się do Półfinału Konkursu Kulinarnego Kuchni Roślinnej z wykorzystaniem produktów firmy Nestle Garden Gr...
Z inicjatywy Samorządu Uczniowskiego powstał pomysł, aby przeprowadzać krótkie wywiady z nauczycielami Naszej Szkoły. Tak powstał cykl “...
W dniach 13–17 października 2025 r. nasza szkoła miała zaszczyt uczestniczyć w jubileuszu 10-lecia istnienia Lycée Christian Bourquin w Argelès-sur-Me...
Nasza szkoła wraz z 17 innymi szkołami z województwa śląskiego uczestniczy w Grze wolontariackiej Polichrom. POLICHROM to całoroczny program aktywizuj...
15 października 2025 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się szkolny etap XXX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Tematem wiodącym tegorocznej edycji (...
W ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa w piątek 10 października na warsztatach szkolnych odbyło się spotkanie z panią Joanną Gw...
Szkolna wycieczka Gastronoma do Szwajcarii
Wrześniowy poniedziałek rozpoczął się dla 45-osobowej grupy młodzieży naszej szkoły wyjazdem autokarowym d...
Dwa intensywne dni i 4 emocjonujące tury konkursu kulinarnego organizowanego przez Akademię Inspiracji MAKRO w ramach programu Szef dla Młodych talent...
W ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa w ostatni piątek (26.09.2025) klasa 4TUK pod opieką nauczycieli, pani Sylwii Pietrzak-Szp...
Europejski Dzień Języków to święto wielojęzyczności i różnorodności kulturowej, ustanowione w 2001 z inicjatywy Rady Europy. Jest on obchodzony corocz...
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W SZKOLNYM KONKURSIE KULINARNYM FINEZYJNY SMAK ŁOSOSIA
Termin : 30 PAŹDZIERNIKA 2025 roku
Zapewnione :
bezpłatne...
"Jeśli nie zbudujesz swojego marzenia, ktoś inny Cię zatrudni,abyś pomógł mu zbudować jego."(TONY GASKINS)
Projekt „Hiszpańskie smaki w gastrono...
SZEF DLA MŁODYCH TALENTÓW to ogólnopolski program dla szkół gastronomicznych, w którym Szefowie pomagają uczniom w ich pierwszych krokach na drodze d...
Wszystkim Uczniom oraz Nauczycielom życzymy samych sukcesów w Nowym Roku Szkolnym :)
Nasze szkolenia, to coś więcej niż kulinarne warsztaty- to spotkania, które łączą smak, wiedzę i wartości.
Na naszych warsztatach kulinarnych pracuje...
"Jeśli nie zbudujesz swojego marzenia, ktoś inny Cię zatrudni, abyś pomógł mu zbudować jego."
(TONY GASKINS)
18 czerwca 2025 roku od...
Na przełomie maja i czerwca grupa 18 uczniów klas technik żywienia i usług gastronomicznych odbyła trzytygodniową praktykę zawodową w słonecznej Portu...
W Parku im. Juliusza Słowackiego, 06 lipca br. odbył się 15 Festiwal Dobrej Energii, organizowany przez Urząd Miasta Bielska-Białej, w którym kolejny...
W dniach 23.05-29.05.2025 roku 44 uczniów naszej szkoły wraz z 4 nauczycielami wzięli udział w wyjątkowej wycieczce po krajach nadbałtyckich. Trasa...
W ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 29 maja b.r. klasy 2 TŻ3 i 2TTŻ wzięły udział wykładzie i zwiedziły wystawę „Strefa pracy...
W tym roku uśmiechnięta i otwarta młodzież z naszej szkoły, pięknie współpracowała podczas przeprowadzanych warsztatów interpersonalnych (14.05.2025)...





























