Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.


"Jeśli nie zbudujesz swojego marzenia, ktoś inny Cię zatrudni, abyś pomógł mu zbudować jego."

            (TONY GASKINS)

1 czerwca 2023 roku ruszył czwarty projekt praktyk zawodowych:

 „Hiszpańskie smaki w Gastronomie”

 

w ramach Akcji 1. Mobilność osób uczących się i kadry w dziedzinie kształcenia
i szkolenia zawodowego - projekty akredytowane (KA121-VET) – konkurs 2023
Wniosek numer: 2023-1-PL01-KA121-VET-00012129 

Maksymalna przyznana kwota dofinansowania wynosi 47488 EUR.

 

Śledź informacje o bieżących wydarzeniach na naszym profilu fb
https://www.facebook.com/Gotowanie-kluczem-do-sukcesu-szkolimy-si%C4%99-w-Hiszpanii-490051271391532/

Partnerem projektu jest organizacja Tribeka, które promuje, organizuje i zarządza zdobywaniem doświadczenia zawodowego oraz programami edukacyjnymi. Głównym zadaniem organizacji jest dostarczenie zawodowego doświadczenia umożliwiającego rozwój umiejętności zawodowych i personalnych uczestników programów. Głównym miastem, w którym będą się odbywać  praktyki jest Malaga.

Tribeka  posiada wieloletnie doświadczenie w organizowaniu praktyk oraz staży, realizowanych w ramach programu Erasmus plus.  Tribeka jest  jednym z 6-ciu udziałów europejskiej organizacji edukacyjnej ENT.  ENT- Education and Traning Network- została  nagrodzona w latach 2016, 2017, 2018 i 2019 prestiżową nagrodą Star Awards dla najlepszego europejskiego organizatora praktyk zawodowych. To nasz czwarty projekt, w którym współpracujemy z  jednym z oddziałów  ETN.  36 uczniów naszej szkoły uczestniczyło w praktykach  zawodowych we włoskim Rimini w roku 2017. Następnie  w latach 2018-2022  aż 72 uczniów szkoliło się w Hiszpanii w Maladze.

Beneficjentami Projektu „Hiszpańskie smaki w gastronomie” są uczniowie z klasy technikum  o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych. Na praktykę wyjedzie 17 uczniów.

Młodzież odbędzie trzytygodniowe praktyki zawodowe w języku angielskim w hiszpańskich zakładach gastronomicznych.  Podczas praktyk zorganizowane zostaną spotkania z mistrzami zawodu, osobowościami z regionu praktyk oraz wycieczki kulturowo-krajoznawcze.

Przed wyjazdem na praktyki młodzież przygotowuje się do mobilności, między innymi szkoli swój angielski korzystając z platformy językowej  programu Erasmus plus   o nazwie OLS-Online Linguistic Support, uczy się języka hiszpańskiego, uczestniczy w przygotowaniu kulturowym oraz psychologicznym. Uczestnicy poddani zostaną diagnozie początkowej wiedzy teoretycznej oraz umiejętności praktycznych. Diagnoza ta pozwoli  dobrać miejsca praktyk do indywidualnych potrzeb i predyspozycji uczestnika. Po powrocie młodzież zostanie poddana diagnozie końcowej, która pozwoli ocenić czy udało się osiągnąć zamierzone cele.

Ostatnie aktualności Hiszpańskie smaki w Gastronomie