Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

7 września 2019 roku w Skoczowie odbyły się Mistrzostwa w przygotowywaniu potraw z ryb słodkowodnych, w których brali udział uczniowie różnych szkół gastronomicznych.



W drodze eliminacji, do konkursu przystąpiła uczennica naszej szkoły Wiktoria Zoń z klasy 2TŻ2. Wykonała ona "suma europejskiego, z kluskami ziemniaczanymi, borowikami z czerwoną kapustą i palonymi masłem oraz kaparami".



Komisja konkursowa dostrzegła walory i potencjał potrawy wykonanej przez Wiktorię.


Poziom konkursu w Skoczowie był bardzo wysoki. Zmotywowało to naszą uczestniczkę do dalszego doskonalenia wiedzy i umiejętności na tematy kulinarne.