Carving czyli sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach to dziedzina, która z każdym rokiem rozwija się i rozszerza o nowoczesne metody i nowatorskie pomysły. W ramach koła zdobędziesz wiedzę i nabędziesz umiejętności w zakresie:
1. BHP na zajęciach z carvingu. Historia carvingu.
2. Noże do wykrawania. Specjalne zestawy i inne narzędzia.
3. Organizacja stanowiska pracy.
4. Warzywa i owoce w carvingu.
5. Elementy florystyczne w carvingu.
6. Dodatki do kompozycji carvingowych.
7. Zasady przechowywania prac carvingowych.
8. Tworzenie rzeźby z:
- marchwi i cebuli
- kapusty pekińskiej
- kalarepy
- cukinii i białej rzodkwi
- fenkuła
- pora
- jabłek i gruszek
- melonach
- arbuzach
9. Kompozycje na przyjęcia okolicznościowe.
10. Motywy morskie, azjatyckie, zwierzęce.