Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Carving czyli sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach to dziedzina, która z każdym rokiem rozwija się i rozszerza o nowoczesne metody i nowatorskie pomysły. W ramach koła zdobędziesz wiedzę i nabędziesz umiejętności w zakresie:

1. BHP na zajęciach z carvingu. Historia carvingu.

2. Noże do wykrawania. Specjalne zestawy i inne narzędzia.

3. Organizacja stanowiska pracy.

4. Warzywa i owoce w carvingu.

5. Elementy florystyczne w carvingu.

6. Dodatki do kompozycji carvingowych.

7. Zasady przechowywania prac carvingowych.

8. Tworzenie rzeźby z:

  • marchwi i cebuli
  • kapusty pekińskiej
  • kalarepy
  • cukinii i białej rzodkwi
  • fenkuła
  • pora
  • jabłek i gruszek
  • melonach
  • arbuzach

9. Kompozycje na przyjęcia okolicznościowe.

10. Motywy morskie, azjatyckie, zwierzęce.