Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

CZEKOLADLOVE Z MIŁOŚCI DO CZEKOLADY, UCZYMY SIĘ WE FRANCJI

Kolejna grupa 15 uczniów z klas w zawodzie technik technologii żywności mających specjalizację cukiernik uczestniczy w nowym projekcie „Czekoladlove z miłości do czekolady, uczymy się we Francji”. W ramach przygotowań uczniów do mobilności zagranicznej zostały przeprowadzone zajęcia praktyczne przez nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych, panią Małgorzatę Kłopotowską i panią Agatę Antosiak-Smudę w pracowniach gastronomicznych przy ul. Filarowej. Celem zajęć było poznanie receptury i wykonanie polskiego wypieku na bazie czekolady, który zostanie przedstawiony podczas pobytu w szkole partnerskiej Lycée Christian Bourquin w Argelès-sur-Mer. Uczestnicy projektu przygotowali sernik z truflą czekoladową, tartaletki z ciemną i białą czekoladą, czekoladki z dodatkami, dekoracje z czekolady, trufle, suflety czekoladowe.

Nie możemy się już doczekać zajęć w szkole francuskiej.