CZEKOLADLOVE Z MIŁOŚCI DO CZEKOLADY, UCZYMY SIĘ WE FRANCJI
Kolejna grupa 15 uczniów z klas w zawodzie technik technologii żywności mających specjalizację cukiernik uczestniczy w nowym projekcie „Czekoladlove z miłości do czekolady, uczymy się we Francji”. W ramach przygotowań uczniów do mobilności zagranicznej zostały przeprowadzone zajęcia praktyczne przez nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych, panią Małgorzatę Kłopotowską i panią Agatę Antosiak-Smudę w pracowniach gastronomicznych przy ul. Filarowej. Celem zajęć było poznanie receptury i wykonanie polskiego wypieku na bazie czekolady, który zostanie przedstawiony podczas pobytu w szkole partnerskiej Lycée Christian Bourquin w Argelès-sur-Mer. Uczestnicy projektu przygotowali sernik z truflą czekoladową, tartaletki z ciemną i białą czekoladą, czekoladki z dodatkami, dekoracje z czekolady, trufle, suflety czekoladowe.
Nie możemy się już doczekać zajęć w szkole francuskiej.