FINEZYJNY SMAK ŁOSOSIA - KONKURS KULINARNY
W dniu 30 października 2025 roku odbył się szkolny konkurs kulinarny w którym rywalizowało 16 uczniów z klas technikum i szkoły branżowej .
Celem konkursu było rozwijanie zainteresowań, zachęcenie do samokształcenia oraz poszerzanie wiedzy i umiejętności gastronomicznych. Zadaniem konkursowym było sporządzenie 2 porcji dania zasadniczego z ŁOSOSIA w czasie 90 minut.
Pracę uczniów oceniali szefowie kuchni i koneserzy dobrego smaku panowie : Konrad Drewniak, Bartłomiej Górny , Marcel Momot, Marcin Chłopczyk oraz Łukasz Kończak. Grono Jurorów doceniło kreatywność i pracowitość uczniów, wyczucie smaku oraz atrakcyjność zaprezentowanych dań. Dziękujemy Jurorom za ich pracę.
Laureatami konkursu zostali:
I MIEJSCE
PAWEŁ SMOLAREK kl. 3 TTŻ
II MIEJSCE
ANHELINA YEDNORALIUK kl. 2AX
III MIEJSCE
JAKUB GÓRNY kl. 3AX
WYRÓŻNIENIA
JAN WACHMETA KL. 3TŻ2 ORAZ JACEK KRAJEWSKI KL.3 TTŻ
ATRAKCYJNE NAGRODY : SPRZĘT GASTRONOMICZNY, NOŻE, VOUCHERY DO RESTAURACJI I KAWIARNI, CHEMIĘ GOSPODARCZĄ, TŁUSZCZE ROŚLINNE ORAZ MIKRO ZIOŁA UFUNDOWALI:
- Restauracja BAZYLIA ITALIAN FOOD & COFFEE
- Restauracja EBISU SUSHI
- PIEKARNIA KOZACKA
- PIEKARNIA/ CUKIERNIA BRONOWSCY
- Firma NEMMO
- OSK „ COOL”
- Firma B&K
- Firma BIELMAR
- RADA RODZICÓW
- ORAZ SPONSORZY INDYWIDUALNI
Bardzo dziękujemy za hojne wsparcie !
Zorganizowanie konkursu i jego sprawny przebieg nie byłby możliwy bez wsparcia Dyrekcji ZSG oraz Kierownictwa Warsztatów Szkolnych .
Serdecznie dziękujemy.
Organizatorzy.