W dniu 24 kwietnia 2025 roku odbył się szkolny konkurs kulinarny w którym rywalizowało 11 uczniów z klas technikum i szkoły branżowej .
Celem konkurs...
11 kwietnia 2025 r. nauczycielki przedmiotów zawodowych, pani E. Hess - Rykała oraz pani M. Konstanty, wzięły udział w projekcie realizowa...
Chleb to coś więcej niż produkt spożywczy, to historia, kultura i sztuka.
Pierwsza sommelierka chleba w Polsce, Aleksandra Bednarek tymi słowami opis...
W miniony piątek, w ramach lekcji rozwijających zainteresowania zawodowe uczniów, grupa uczennic klas 4TŻ1 i 5TŻ2 wzięła udział w 12 Międzynarodowych...
Była to wizyta przedstawicieli Komisji europejskiej, międzynarodowych ekspertów, oceniających miasta starające się o tytuł Europejskiej Stolicy Kultur...
W dniu 18 kwietnia 2024 roku odbył się konkurs kulinarny w którym rywalizowało 16 uczniów z klas technikum i szkoły branżowej. Celem konkursu było pos...
Szef dla Młodych Talentów szkolenie 8 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie
Podczas ostatniego warsztatu Martin Gimenez Castro pokazał jak opanować...
W dniu 18.03.2024 na Międzynarodowych Targach Katowickich odbył się finał KONKURSU CHLEBEM PACHNĄCEGO, w którym uczestniczyła uczennica klasy 3c Julia...
W trakcie piątego szkolenia Oliwia i Aleksander z ZSG w Bielsku-Białej mieli zaszczyt pracować z Adamem Pawłowskim – Pierwszym Polskim Master Sommelie...
Czwarte szkolenie poświęcone było w pierwszej części nauce przygotowania domowego, pysznego i świeżego makaronu. Warsztaty w temacie Pasta Fresca popr...
Oliwia i Aleksander z ZSG w Krakowie. Z radością dzielimy się informacją o trzecim szkoleniu w ramach programu Szefa Dla Młodych Talentów! Uczniów w ś...