Junior Culinary Cup w Kielcach
W dniu 5.02.2020r.odbył się prestiżowy konkurs Junior Culinary Cup w Kielcach. Dania uczniów ZSGiH Tomasza Jarmolskiego i Kapera Sproskiego zostały wybrane z pośród nadesłanych receptur dań z całej Polski do Finałowej ósemki.
Tematem Konkursu był ,,Filet z kaczki z warzywami korzeniowymi".
Profesjonalne wykonanie dań, aranżacja i smak pozwoliły na zdobycie 1 miejsca Tomaszowi Jarmolskiemu - złotego medalu oraz Pucharu Grand Prix i nadanie tytułu najlepszej szkoły gastronomicznej dla Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
Tuż za podium na 4 miejscu i z wyróżnieniem znalazł się Kacper Sproski niezwykle uzdolniony i utalentowany kulinarnie uczeń klasy 3.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów :)