KUCHNIA ROŚLINNA - Szkolny konkurs
 
                                        Szkolny konkurs kulinarny został rozstrzygnięty:
I miejsce  
Dynia zapiekana z kaszą bulgur i warzywami w towarzystwie rukoli , 
przygotowana przez Martynę Paluch
 II miejsce
Pierogi z bobem i serem feta/ carpaccio z buraka/ sos vinegrette, 
przygotowane przez Dawida Kropacza 
III miejsce 
Faszerowane papryki tofu i ryżem/ sos oliwkowo-pomidorowy, 
przygotowała Wiktoria Chrobak 
O wyniku konkursu zadecydowali przybyli chefowie: Dawid Konior - " Dżoj" w Bielsku- Białej Kacper Sproski " Zielony niedźwiedź" w Warszawie Mikołaj Sujewicz "Alcaminetto " w Bielsku- Białej Mateusz Stec z" Kameleon" z Łodygowic.
Nagrody dla uczestników konkursu zasponsorowali:
Zakłady Tłuszczowe " Bielmar",
Firma Kegel- Błażusiak,
Nadleśnictwo Wisła,
Ebisu - Marcel Momot
"Kameleon" - Mateusz Stec
Gratulujemy zwycięzcom i życzymy dalszych sukcesów
w realizowaniu swoich kulinarnych pasji :)
 
                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                