KUCHNIA ROŚLINNA - Szkolny konkurs
Szkolny konkurs kulinarny został rozstrzygnięty:
I miejsce
Dynia zapiekana z kaszą bulgur i warzywami w towarzystwie rukoli ,
przygotowana przez Martynę Paluch
II miejsce
Pierogi z bobem i serem feta/ carpaccio z buraka/ sos vinegrette,
przygotowane przez Dawida Kropacza
III miejsce
Faszerowane papryki tofu i ryżem/ sos oliwkowo-pomidorowy,
przygotowała Wiktoria Chrobak
O wyniku konkursu zadecydowali przybyli chefowie: Dawid Konior - " Dżoj" w Bielsku- Białej Kacper Sproski " Zielony niedźwiedź" w Warszawie Mikołaj Sujewicz "Alcaminetto " w Bielsku- Białej Mateusz Stec z" Kameleon" z Łodygowic.
Nagrody dla uczestników konkursu zasponsorowali:
Zakłady Tłuszczowe " Bielmar",
Firma Kegel- Błażusiak,
Nadleśnictwo Wisła,
Ebisu - Marcel Momot
"Kameleon" - Mateusz Stec
Gratulujemy zwycięzcom i życzymy dalszych sukcesów
w realizowaniu swoich kulinarnych pasji :)