Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

„Młodzi Szefowie Kuchni”

11 kwietnia 2025 r. nauczycielki przedmiotów zawodowych, pani E. Hess - Rykała oraz pani M. Konstanty, wzięły udział w projekcie realizowanym przez Polską Izbę Mleka „Młodzi Szefowie Kuchni”. Podczas warsztatów kulinarnych szef kuchni zaprezentował sposoby wykorzystania mleka i produktów mleczarskich w codziennej kuchni. Omówiono także ich walory smakowe oraz właściwości odżywcze, by zdobytą wiedzę móc przekazać uczniom.
Efektem szkolenia były zajęcia praktyczne, które odbyły się już 14 kwietnia 2025 r .Pani Hess-Rykała i pani Konstanty poprowadziły warsztaty z uczniami klas 2ax i 3c, podczas których wspólnie przygotowywano potrawy zgodnie z poznanymi recepturami. Młodzież została zachęcona do wykorzystywania nabiału zarówno w daniach słodkich, jak i wytrawnych.