Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

PROJEKT „CZEKOLADLOVE – Z MIŁOŚCI DO CZEKOLADY UCZYMY SIĘ WE FRANCJI” NA KOŃCOWYM ETAPIE

Już kolejny projekt „Ponadnarodowa Mobilność Uczniów” skierowany do cukierników dobiega końca. Obecnie zespół projektowy oraz uczestnicy projektu upowszechniają przedsięwzięcie oraz przygotowują produkty finalne, tj. kompendium wiedzy o czekoladzie, plansze instruktażowe oraz glosariusz. Produkty zostaną zaprezentowane podczas uroczystego zakończenia projektu, planowanego na 25 listopada 2022 r. Wcześniej zostanie przeprowadzona lekcja otwarta, podczas której uczniowie wraz z nauczycielami podzielą się wiedzą i umiejętnościami zdobytymi podczas pobytu w szkole partnerskiej oraz zaprezentują francuskie receptury i wyroby czekoladowe.

W ramach upowszechniania projektu na bieżąco publikowane są informacje o wszystkich działaniach projektowych na stronie internetowej i Facebooku szkoły, na łamach prasy lokalnej i portalach lokalnych. Projekt był przedstawiany również podczas dwudniowego wydarzenia New Education Forum w Bielsku-Białej, organizowanego przez miasto Bielsko-Biała i Centrum Innowacyjnej Edukacji oraz podczas konferencji regionalnej organizowanej przez Regionalny Ośrodek  Doskonalenia Nauczycieli WOM Bielsko-Biała w ramach obchodów „Roku Rzemiosła w województwie śląskim” pt. „Mam pracę – zawody deficytowe i nadwyżkowe”.