Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Szkolenie w ‘Nestle Professional’ z klasą 2TŻ2

W dniach 11-13 lutego 2020 r. odbyły się warsztaty kulinarne dla zwycięskiej klasy z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej w ramach programu „NESTLE Professional z Klasą” w roku szkolny 2019/2020.

Program warsztatów kulinarnych został specjalnie opracowany przez Jerzego Pasikowskiego - korporacyjnego doradcę kulinarnego NESTLE. Wsparciem podczas tych wyjątkowych dwóch dni na kuchni szkoleniowej był Michał Wiśniewski - Culinary Project Junior Specialist.

Zakres warsztatów obejmował:

- Sztukę łososia „tout paris”;
- Zupę z małż „bouchot” z warzywami i szafranem;
- Szaszłyk z foie gras i łososia w occie malinowym;
- Pot-au-feu z miętusa z chrzanem;
- Krem z langustynek z anyżem;
- Pierś z kaczki z czarną porzeczką;

Oprócz wiedzy praktycznej przekazywanej na kuchni uczniowie mieli okazję wzięcia udziału w krótkiej prezentacji o firmie NESTLE oraz prezentacji produktowej NESTLE Professional przeprowadzonej przez Ewelinę Kowalską oraz Mikołaja Ciarkowskiego - Marketing Team.

Zwycięska klasa uczestniczyła również w powitalnej kolacji i nocowała w 4 gwiazdkowym hotelu Vienna House Mokotów Warsaw.

Oprócz przekazanej wiedzy merytorycznej, materiałów szkoleniowych oraz nowoczesnych POS'ów zwycięska klasa mogła skorzystać w wolnym czasie z dodatkowych atrakcji przygotowanych  przez firmę NESTLE oraz zwiedzić stolicę.

Mamy nadzieję, że doświadczenie i umiejętności zdobyte pod okiem doradcy kulinarnego młodzież wykorzysta w szkole na zajęciach praktycznych oraz późniejszej pracy w gastronomii.


Opracował: Sławomir Dudys