Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

TURNIEJ KULINARNY pt. „Wariacje naleśnikowe”.

W poniedziałek 3 kwietnia 2023 roku odbył się TURNIEJ KULINARNY dla uczniów szkoły branżowej pt. „Wariacje naleśnikowe”. Do rywalizacji stanęło 22 uczniów,  kucharze i cukiernicy.

Pierwszym,  NAJWAŻNIEJSZYM etapem turnieju było sporządzenie w czasie 60 minut, dwóch  porcji deseru lub przystawki  z wykorzystaniem ciasta naleśnikowego.


Pracę uczniów oceniali PROFESJONALNI KUCHARZE, absolwenci naszej szkoły : Pani Paulina Pustelnik, Pan Dima Petrov oraz Pan Szymon Kozioł.

Uczniowie  rywalizowali w trzech równorzędnych kategoriach,  laureatami zostali:

NAJSMACZNIEJSZA PRZYSTAWKA

Izabela Brychcy klasa 3axc

NAJSMACZNIEJSZY DESER

Daria Zachurzok klasa 1c

ARANŻACJA DANIA NA TALERZU

Anatolii Malyshevskyi klasa 3axc

Jurorzy przyznali  również  DWIE NAGRODY SPECJALNE , które otrzymali

Józef Stanclik klasa 2ax

Anatolii Malyshevskyi klasa 3axc

oraz WYRÓŻNIENIE dla Victorii Fedoryk klasa 1ac


Kolejnymi  etapami turnieju były ćwiczenia z analizy sensorycznej wybranych surowców   oraz  krótki test wiedzy teoretycznej.

Atrakcją  dla uczniów biorących udział w turnieju był POKAZ CUKIERNICZY przygotowany  przez  Panią  Paulinę Pustelnik.