TURNIEJ KULINARNY pt. „Wariacje naleśnikowe”.
W poniedziałek 3 kwietnia 2023 roku odbył się TURNIEJ KULINARNY dla uczniów szkoły branżowej pt. „Wariacje naleśnikowe”. Do rywalizacji stanęło 22 uczniów, kucharze i cukiernicy.
Pierwszym, NAJWAŻNIEJSZYM etapem turnieju było sporządzenie w czasie 60 minut, dwóch porcji deseru lub przystawki z wykorzystaniem ciasta naleśnikowego.
Pracę uczniów oceniali PROFESJONALNI KUCHARZE, absolwenci naszej szkoły : Pani Paulina Pustelnik, Pan Dima Petrov oraz Pan Szymon Kozioł.
Uczniowie rywalizowali w trzech równorzędnych kategoriach, laureatami zostali:
NAJSMACZNIEJSZA PRZYSTAWKA
Izabela Brychcy klasa 3axc
NAJSMACZNIEJSZY DESER
Daria Zachurzok klasa 1c
ARANŻACJA DANIA NA TALERZU
Anatolii Malyshevskyi klasa 3axc
Jurorzy przyznali również DWIE NAGRODY SPECJALNE , które otrzymali
Józef Stanclik klasa 2ax
Anatolii Malyshevskyi klasa 3axc
oraz WYRÓŻNIENIE dla Victorii Fedoryk klasa 1ac
Kolejnymi etapami turnieju były ćwiczenia z analizy sensorycznej wybranych surowców oraz krótki test wiedzy teoretycznej.
Atrakcją dla uczniów biorących udział w turnieju był POKAZ CUKIERNICZY przygotowany przez Panią Paulinę Pustelnik.