Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

KONKURS - FINEZYJNY SMAK ŁOSOSIA

SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU
W SZKOLNYM KONKURSIE KULINARNYM FINEZYJNY SMAK ŁOSOSIA

Termin : 30 PAŹDZIERNIKA 2025 roku

Zapewnione :

  • bezpłatne szkolenie z technik sporządzania potraw z ryb
  • atrakcyjne nagrody
  • dobra atmosfera w trakcie konkursu

 

REGULAMIN KONKURSU
KULINARNEGO DLA UCZNIÓW
ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH W BIELSKU - BIAŁEJ

 FINEZYJNY SMAK ŁOSOSIA

 

Celem turnieju jest rozwijanie zainteresowań kulinarnych, podnoszenie poziomu wiedzy i umiejętności zawodowych oraz rozbudzanie inicjatywy i kreatywności uczniów.

POSTANOWIENIA PODSTAWOWE

  1. W rywalizacji konkursowej mogą brać udział uczniowie wszystkich klas Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bielsku - Białej.
  2. Konkurs odbędzie się dnia 30 PAŹDZIERNIKA 2025 roku w pracowniach    „F” przy ul. Filarowej .
  3. Uczniowie startują w konkursie indywidualnie.
  4. Zadaniem konkursowym będzie sporządzenie 2 porcji dania zasadniczego z ŁOSOSIA w czasie 90 minut.
  5. Deklaracje uczestnictwa w rywalizacji  należy zgłosić do 30 września 2025 wraz ze wstępną nazwę potrawy.
  6. Zgłoszenia należy przesłać do organizatorów konkursu poprzez mobidziennik .
  7. Zadeklarowani uczestnicy wezmą udział w bezpłatnym szkoleniu z technik sporządzania potraw z ryb ( planowany termin początek października )
  8. Do 20 października 2025 każdy uczestnik przesyła kompletną recepturę dania z łososiem w roli głównej .
  9. Wszystkie składniki do produkcji uczestnicy przygotowują we własnym zakres.
  10. Sporządzone dania uczeń prezentuje na samodzielnie przygotowanej zastawie stołowej, a potrawy muszą się składać wyłącznie z jadalnych produktów.
  11. Odprawa dla uczniów odbędzie się o godz. 8.00, następnie uczniowie rozpoczną pracę.
  12. Organizatorzy zapewniają uczestnikom stanowiska z podstawowym wyposażeniem.
  13. Uczestnicy zobowiązani są do pracy w kompletnych strojach kucharskich.
  14. Dania konkursowe oceniane będą przez profesjonalne jury- szefów kuchni z zaprzyjaźnionych restauracji
  15. Organizatorzy zapewniają składnik główny łososia w dniu konkursu.
  16. Termin konkursu z przyczyn niezależnych może zostać zmieniony
  17. Kryteria oceny znajdują się w załączniku 1, który dostępny jest u organizatorów konkursu.

Organizatorzy :

    Kinga Baścik, Małgorzata Konstanty, Ewa Hess- Rykała, Sławomir Dudys

Wzór zgłoszenia

  1. imię i nazwisko uczestnika , klasa
  2. wstępna nazwa planowanej  potrawy ( do 30 września 2025 )
  3. kompletna receptura ( do 20 października 2025 )