Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Szef dla Młodych Talentów- Oliwia i Aleksander z ZSG szkolenie 6 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie

Szóste warsztaty programu Szefa Dla Młodych Talentów były wycieczką dla kubków smakowych, ale również i garścią umiejętności biznesowych! Chef Kuba Kowalczyk, zabrał Oliwię i Aleksandra z ZSG w fascynującą podróż po kuchniach świata i kuluarach street foodu. Podczas warsztatów mistrz podkreślił nie tylko różnorodność dań, ale również ich kulturowe znaczenie we współczesnym społeczeństwie.

Tym razem  uczestnicy warsztatów zyskali wiedzę o zaskakujących smakach z najdalszych zakątków globu, prowadzący warsztat zainspirował uczniów do próby tworzenia unikalnych kulinarnych doświadczeń, korzystając z wiedzy zaczerpniętej z ulic Tokio, Nowego Jorku czy Stambułu.

To jednak nie koniec! Tomasz Habdas, doświadczony ekonomista i twórca projektu „Liczby na talerzu”, podzielił się kluczowymi zasadami efektywnego zarządzania kosztami w restauracji. Przekazał uczniom cenne wskazówki, unikania pułapek, takich jak rzadkie i nieprecyzyjne inwentaryzacje czy nieprawidłowe procedury przyjęcia towaru.

Dziękujemy Kubie Kowalczykowi i Tomaszowi Habdasowi za inspirujące prezentacje, a uczniom za ich zaangażowanie i pasję w odkrywaniu tajemnic kulinarnego świata!

Dziękujemy Makro.