Szef dla Młodych Talentów- szkolenie 5 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie
W trakcie piątego szkolenia Oliwia i Aleksander z ZSG w Bielsku-Białej mieli zaszczyt pracować z Adamem Pawłowskim – Pierwszym Polskim Master Sommelierem, Mistrzem Polski Sommelierów z 2014 roku i twórcą Gościnność – projektu szkoleń gastronomicznych oraz bestsellerowego poradnika o gościnności. Adam poprowadził Uczestników przez wszystkie tajniki pracy sommeliera.
Drugi etap szkolenia prowadził Szef Kuchni z Akademii Inspiracji Makro, Michał Węcławek, który rzucił światło na tajemnice przygotowywania steków i dań z wołowiny. Uczestnicy warsztatu zdobyli wiedzę na temat rozpoznawania jakości wołowiny, zwracając uwagę na marmurkowość, kolor i aromat mięsa. Michał opowiadał uczestnikom o technikach grillowania, w tym jak układać mięso na ruszcie, jak kontrolować temperaturę mięsa, żeby uzyskać oczekiwany poziom wysmażenia. Oczywiście nie mogło zabraknąć części praktycznej.
Dziękujemy Makro.