Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Szef dla Młodych Talentów- szkolenie 5 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie

W trakcie piątego szkolenia Oliwia i Aleksander z ZSG w Bielsku-Białej mieli zaszczyt pracować z Adamem Pawłowskim – Pierwszym Polskim Master Sommelierem, Mistrzem Polski Sommelierów z 2014 roku i twórcą Gościnność – projektu szkoleń gastronomicznych oraz bestsellerowego poradnika o gościnności. Adam poprowadził Uczestników przez wszystkie tajniki pracy sommeliera.


Drugi etap szkolenia prowadził Szef Kuchni z Akademii Inspiracji Makro, Michał Węcławek, który rzucił światło na tajemnice przygotowywania steków i dań z wołowiny. Uczestnicy warsztatu zdobyli wiedzę na temat rozpoznawania jakości wołowiny, zwracając uwagę na marmurkowość, kolor i aromat mięsa. Michał opowiadał uczestnikom o technikach grillowania, w tym jak układać mięso na ruszcie, jak kontrolować temperaturę mięsa, żeby uzyskać oczekiwany poziom wysmażenia. Oczywiście nie mogło zabraknąć części praktycznej.


Dziękujemy Makro.