Szkolny etap XXX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu

15 października 2025 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się szkolny etap XXX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Tematem wiodącym tegorocznej edycji (2025/2026) jest żywność wysoko przetworzona – zagadnienie szczególnie istotne w kontekście zdrowego stylu życia i rosnącej świadomości konsumenckiej.
W eliminacjach wzięło udział 25 uczniów, którzy zmierzyli się z pytaniami z zakresu żywienia człowieka, dietetyki oraz obsługi konsumenta.
Do etapu okręgowego zakwalifikowały się trzy uczennice z klasy 4 TŻ2: Natalia Kociołek, Maria Łyzińska oraz Blanka Smolarska, które uzyskały najlepsze wyniki.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy zaangażowania i wiedzy,
a zwyciężczyniom życzymy powodzenia w kolejnym etapie Olimpiady!