Szef dla Młodych Talentów- szkolenie 2 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie

Oliwia i Aleksander z ZSG szlifują swój talent. Z radością dzielimy się informacją o drugim szkoleniu w ramach programu Szefa Dla Młodych Talentów! Drugie szkolenie to nie lada gratka dla miłośników słodkości i kawy, ponieważ tematem przewodnim były właśnie techniki cukiernicze oraz wprowadzenie do technik baristycznych.
Pragniemy podziękować prowadzącym szkolenie: Michałowi Węcławkowi, który opowiadał o tajnikach cukiernictwa oraz Sylwii Bochowicz-Kubiak, która wprowadzała w świat parzenia kawy.
Nasi młodzi uczniowie dowiedzieli się, jak przygotować i łączyć podstawowe kremy cukiernicze oraz jakie są różnice pomiędzy różnymi gatunkami kawy i poznali najważniejsze techniki parzenia espresso. Wiedza, którą przekazują Mistrzowie jest kluczowa do wyniesienia kompetencji uczestników program Szef Dla Młodych Talentów na wyżyny możliwość, które pozwalają pracować w najbardziej renomowanych restauracjach nie tylko w Polsce, ale i na świecie.
Dziękujemy Makro.