Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Szef dla Młodych Talentów- szkolenie 2 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie

Oliwia i Aleksander z ZSG szlifują swój talent. Z radością dzielimy się informacją o drugim szkoleniu w ramach programu Szefa Dla Młodych Talentów! Drugie szkolenie to nie lada gratka dla miłośników słodkości i kawy, ponieważ tematem przewodnim były właśnie techniki cukiernicze oraz wprowadzenie do technik baristycznych.


Pragniemy podziękować prowadzącym szkolenie: Michałowi Węcławkowi, który opowiadał o tajnikach cukiernictwa oraz Sylwii Bochowicz-Kubiak, która wprowadzała w świat parzenia kawy.


Nasi młodzi uczniowie dowiedzieli się, jak przygotować i łączyć podstawowe kremy cukiernicze oraz jakie są różnice pomiędzy różnymi gatunkami kawy i poznali najważniejsze techniki parzenia espresso.  Wiedza, którą przekazują Mistrzowie jest kluczowa do wyniesienia kompetencji uczestników program Szef Dla Młodych Talentów na wyżyny możliwość, które pozwalają pracować w najbardziej renomowanych restauracjach nie tylko w Polsce, ale i na świecie.


Dziękujemy Makro.