Szef dla Młodych Talentów- szkolenie 4 Akademia Inspiracji Makro w Krakowie
Czwarte szkolenie poświęcone było w pierwszej części nauce przygotowania domowego, pysznego i świeżego makaronu. Warsztaty w temacie Pasta Fresca poprowadził były oficjalny kucharz Episkopatu Polski, wieloletni Prezes Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy w Polsce oraz autor książki pt. „Kuchnia Włoska bez granic" Giancarlo Russo. Giancarlo swoją wiedzą i charyzmą stał się ogromną inspiracją dla uczniów, którzy z zaangażowaniem przyswajali mądrość, jaką im przekazywał.
Druga część szkolenia przybliżyła rolę kelnera w codziennym funkcjonowaniu restauracji. Praca kelnera niewątpliwie wymaga odpowiednich predyspozycji, oprócz umiejętności obsługi klienta, posiadania wiedzy o potrawach i winach należą do nich temperament, odpowiedzialność, charyzma, optymizm oraz wysoka kultura osobista i nienaganna prezencja.
Organizatorzy szkolenia chcą, aby Uczestnicy programu Szef Dla Młodych Talentów dysponowali jak najbardziej wszechstronną wiedzą z obszaru gastronomii, dlatego tematyka warsztatów dotyczy wielu obszarów pracy w branży gastronomicznej.
Dziękujemy Makro.