Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.

Od stycznia 2020 w naszej szkole realizujemy kolejny projekt unijny w ramach programu Erasmus plus

 Gotowanie kluczem do sukcesu - szkolimy się w Hiszpanii.

Zapraszamy do odwiedzania strony projektu.

https://zsgihhiszpania2.weebly.com/

Śledź informacje o bieżących wydarzeniach na naszym profilu fb
https://www.facebook.com/Gotowanie-kluczem-do-sukcesu-szkolimy-si%C4%99-w-Hiszpanii-490051271391532/

Partnerem projektu jest organizacja Tribeka, które promuje, organizuje i zarządza zdobywaniem doświadczenia zawodowego oraz programami edukacyjnymi. Głównym zadaniem organizacji jest dostarczenie zawodowego doświadczenia umożliwiającego rozwój umiejętności zawodowych i personalnych uczestników programów. Głównym miastem, w którym bedą się odbywać  praktyki jest Malaga.

Tribeka  posiada wieloletnie doświadczenie w organizowaniu praktyk oraz staży, realizowanych w ramach programu Erasmus.  Tribeka jest  jednym z 6-ciu udziałów europejskiej organizacji edukacyjnej ENT.  ENT- Education and Traning Network- została  nagrodzona w latach 2016, 2017, 2018 i 2019 prestiżową nagrodą Star Awards dla najlepszego europejskiego organizatora praktyk zawodowych. To nasz trzeci  projekt, w którym współpracujemy z  jednym z oddziałów  ETN.  36 uczniów naszej szkoły uczestniczyło w praktykach  zawodowych we włoskim Rimini w roku 2017. Następnie -w latach 2018-2019  - 36 uczniów szkoliło się w Hiszpanii w Maladze.

Beneficjentami są uczniowie z klasy trzeciej Technikum  o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych. Na praktykę wyjadą dwie grupy uczniów po 18 osób każda. Z powodu pandemii wyjazdy zostały przesunięte na przyszły rok.

Młodzież odbędzie czterotygodniowe praktyki zawodowe w języku angielskim w zakładach gastronomicznych.  Podczas praktyk zorganizowane zostaną spotkania z mistrzami zawodu, osobowościami z regionu praktyk oraz wycieczki kulturowo-krajoznawcze.

Młodzież cały czas przygotowuje się do mobilności i między innymi szkoli swoj angielski korzystając z platformy językowej  programu Erasmus plus   o nazwie OLS-Online Linguistic Support.

 

Ostatnie aktualności Gotowanie kluczem do sukcesu - szkolimy się w Hiszpanii.