Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej
w partnerstwie ze szkołą
Lycée Christian Bourquin we Francji
realizuje przedsięwzięcie
„ Od tradycji po nowoczesne technologie w cukiernictwie w Europie”
w ramach projektu „Ponadnarodowa mobilność uczniów”, finansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój
Celem projektu jest zwiększenie zainteresowania kierunkiem technik technologii ˙żywności,podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych uczniów kształcących się w zawodzie technik technologii żywności, udział w praktycznych zajęciach w międzynarodowej grupie we Francji oraz podniesienie umiejętności językowych uczniów w celu przygotowania ich do przyszłej pracy zawodowej poza granicami kraju.
Dofinansowanie projektu z UE: 85 711,00 PLN
Więcej informacji na temat projektu i dokumenty do pobrania pod linkiem: